Over ons

Online Dossier is ontwikkeld door medewerkers van Kwadraad Maatschappelijk werk. Het begon letterlijk aan een keukentafel van Wouter, die met collega Boris zag dat er wel registratiesystemen waren maar geen cliëntcommunicatie en -participatiesystemen. Vanuit de visie dat een cliënt met een mix van hulpverleningstools de beste zorg en ondersteuning kan krijgen liep de ontwikkeling van Online Dossier dan ook samen met de opkomst van blended hulpverlening.

Inmiddels maken duizenden cliënten over het hele land gebruik van Online Dossier en is de ontwikkel- en ondersteuningsorganisatie geprofessionaliseerd en gegroeid. Toch veranderen sommige dingen niet: we opereren nog steeds vanuit een heldere cliëntgerichte visie, vanuit de praktijk. We zijn de toegenomen noodzaak tot verantwoording en rapportage echter niet uit het oog verloren.

Het is en blijft dan ook onze ambitie om op een laagdrempelige manier een ‘ECD’ aan te bieden waarin de cliënt ook écht regie heeft over het eigen proces en het eigen dossier. We zijn hierover gepassioneerd en komen graag vertellen wat onze visie is en hoe we Online Dossier hierbij gebruiken. Want ook dat maakt ons uniek – niet alleen levert Kwadraad Maatschappelijk werk Online Dossier – het wordt er dagelijks ook gebruikt door honderden professionals en duizenden cliënten! Iets wat weinig softwareleveranciers ons na zullen doen 😉 En die knipoog brengt ons tot het laatste punt: een vleugje humor – we mogen best een beetje plezier maken, terwijl we epische dingen doen, toch? 🙂

Namens het gehele team,

Wouter Bruijning, geestelijk vader, software-connaisseur en bergengek

Nigel van Houten, spiritueel leider, tikkie nerd en amateur-dronepiloot